Nieuws en agenda

U wordt automatisch doorgestuurd. Gebeurt er niets? Ga naar de website

Het College van Bestuur heeft besloten prof. dr. Kutsal Yesilkagit met ingang van 1 januari 2016 voor een periode van 3 jaar te benoemen tot decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs.

Kutsal Yesilkagit, hoogleraar of International Governance,  werd 1 mei 2015 reeds benoemd tot interim decaan en behield daarnaast zijn positie als Wetenschappelijk Directeur van het Instituut Bestuurskunde. Met ingang van 1 januari 2016 zal Kutsal Yesilkagit zijn functie Wetenschappelijk Directeur van het Instituut Bestuurskunde neerleggen.Wim Willems krijgt titel ‘Ere Polonus’

Historicus en hoogleraar Wim Willems is bekroond met de titel Ere Polonus voor zijn inzet om het beeld van Polen in Nederland te nuanceren. De verkiezing, een initiatief van Stichting Polonus, heeft als doel de positieve invloed van de Poolse gemeenschap in Nederland te belichten.


Nooit meer slapen tijdens college

Hoe win je de aandacht van studenten in competitie met digitale verlokkingen als Facebook? Welke vaardigheden zijn nodig in de snel veranderende wereld? Op 23 november gingen docenten in conclaaf op een congres over innovatief onderwijs.


LUC The Hague Topopleiding 2016

Leiden University College The Hague is één van de beste university colleges van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst  in de Keuzegids Universiteiten 2016. De bachelor bezet de tweede plek met een score van 92 uit 100 punten. Daarom mag LUC The Hague het predicaat ‘Topopleiding 2016’ voeren.


Praktijklessen LUCTH in magazine OCW

In de herfteditie van ‘@OCW’, het interne magazine van het Minsterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, staat . In het kader van het vak Global Citizenship geven studenten van het Leiden University College The Hague (LUCTH) les om het theoretische onderwijs met de praktijk te verbinden.


2 november: Lezing Lamberto Zannier over Europese veiligheid

Lamberto Zannier, Secretaris Generaal van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), gaf een lezing met de titel: ‘The OSCE, a bridge between East and West and a platform for dialogue on European security’. De lezing was alleen toegankelijk voor genodigden en studenten van Universiteit Leiden.


Noodopvang vluchtelingen in Universitair Sportcentrum

De Universiteit Leiden vangt vanaf vrijdagavond 23 oktober een week lang een groep van 120 vluchtelingen op in het Universitair Sport Centrum (USC) Leiden aan de Einsteinweg. Deze noodmaatregel heeft gevolgen voor studenten en medewerkers. Zij kunnen tijdelijk niet sporten en tentamens zijn op andere locaties in de stad.


Veel indrukken op een massaal bezochte Open Dag

Het wemelde zaterdag 17 oktober van scholieren en ouders met plattegrondjes en opleidingsbrochures. Een recordaantal bezoekers - ruim 11.000 - kwam naar de Open Dag om kennis te maken met de bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden.


‘Het Van Bergenfonds is een klankbord voor onze ideeën’

Hoe verbeter je het contact tussen Nederlandse en internationale studenten? Dat is de hamvraag van de Van Bergenprijsvraag die de Universiteit Leiden ieder jaar uitschrijft. Op 5 november worden de winnaars bekendgemaakt. Aanleiding om te kijken hoe het de winnaars van vorig jaar is vergaan.


Leiden University College in Den Haag viert eerste lustrum

Het Leiden University College The Hague (LUC) van de Universiteit Leiden bestaat 5 jaar. De Engelstalige opleiding voor excellente studenten met on-campus onderwijs is een succes. Zaterdag 10 oktober viert het LUC feest in Diligentia in Den Haag met tal van sprekers onder wie Jaap de Hoop Scheffer.


Outsourcing policing: een dove en blinde politie?

Op de kick off van de Cahiers op de Campus, die hoofdredacteur Elke Devroe op 24 september 2015 organiseerde laaide het debat hoog op. Cahiers op de campus brengen politiewetenschap, gebundeld in trimestriële Belgisch-Nederlandse Cahiers, bij de werkvloer.


Nieuwe publicatie: ‘Koers houden in turbulentie’

Caspar van den Berg, Frits van der Meer, Marije van Mannekes, Danielle van Osch, Jan Porth en Arjen Schmidt hebben een omvangrijk internationaal-vergelijkend onderzoek uitgevoerd naar de veranderde rol van de overheid in verschillende landen. Het resultaat van het onderzoek is een omvangrijk boek, uitgegeven door het CAOP, het kennis en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein, gevestigd in Den Haag.